Специалността рехабилитатор се завършва в Медицински колеж .В различните институти тя варира между 3 и 4 години. Тази специалност е аналогична с кинезитерапевт с малки разлики. За това в цял свят е обединена в специалността физиотерапевт. Същността на рехабилитацията е да възстанови пациента до нормалния му начин на живот или да използвамаксимално капацитета на пациента така, че пациента да развие максимума на неговите възможности.

Рехабилитаторът разполага с изключително ефективни средства с борба спрямо проблемите свързани с опорно-двигателния апарат, но за съжаление в България те слабо известни. Ние гарантираме за качеството на нашите услуги и безопасността им. Ако търсите начин, по който искате да си помогнете за вашето здраве без странични ефекти, без оперативна намеса, без опасност за вас вие сте избрали правилната терапия! Медицински кабинет PHISIO – HEALTH в град Варна разполага със специалисти рехабилитатори, които извършват лечение и рехабилитация на пациенти с хронично обострени и остри заболявания на опорно-двигателният апарат.

В работата си, специалистите от PHISIO – HEALTH използват съвременни рехабилитационни процедури и методи с доказан ефект. В медицинският кабинет се предлага много голямо разнообразие от масажи и възстановителни програми.