Лечение на болки в долните крайници

 

Лечение на тазобедрена става

Тазобедрената става е най-масивната става в човешкото тяло. Структурата и е толкова здрава, че понася три-чери пъти повече натоварване от телесното тегло по време на ходене.
Проблемите в тази става може да започнат още от ранна детска възраст (диспазия на тазобедрената става). В тази област се наблюдава и най-честата артроза (коксартроза – износвана на хрущяла). Също така в напреднала възраст се получават много фрактури с последваща оперативна намеса (смяна на става или поставяне на прион или плака). Ако лечението на тези проблеми се забави може да се стигне до сериозни последици като силни болки в долните крайници и затруднено ходене. Ние от кабинет по рехабилитация Physio-Health сме обучени да се справим с вашия проблем!

hip-pain

Лечение на колянна става

Колянната става свързва двете най-големи кости (фемур и тибия) тука стабилността се осъществява предимно от лигаментите (връзките). Имаме всеобщо познатите предна и задна кръстна връзка, медиална (вътрешна) и латерална (външна) колатерални връзки и други. За да се предпази хрущяла от триене имаме и менискуси, които играят ролята на амортисьори. Най-честите проблеми са свързани имено с тези структури, като може да се касае за частично до пълно разкъсване на връзките. Най-уязвимата група са спортисте, като при футболистите се наблюдава най-често травми в областта на задно бедро и четириглавия бедрен мускул (квадрицепс). Може да се получат и различни фрактури включително и на коляното капаче. Друг чест проблем е гонантрозата (изтъркване на хрущяла). Дали ще се възстановявате от спортна травма или по-сериозна оперативна намеса екипа на Physio-Health е подготвен защото ние имаме сертифициран курс за Възстановяване на спортни травми от футболен отбор Барселона и в същото време имаме специалисти работили в ортопедични отделения занимаващи се с по комплексни случаи.

knee-pain

Лечение на глезен

костите на глезената става имат изключително добра конгруентност (пасват една в друга) и образуват вилка. В тази област имаме множество връзки, които осигуряват правилната функция на ставата. Също така е и много богата на проприорецептори благодарение на които знаем къде се намираме в пространството.
Най-силния мускул и най-дебелото и здраво сухожилие се намират в тази област (трицепс суре по познат като прасец и ахилесовото сухожилие)
Най-често имаме травми с последващи руптури (разкъсване) на сухожилия и мускули. Също така се наблюдават сравнително често и фрактури на малеолите (кокалчетата) и на петната кост.
Може да се наблюдават проблеми като намален свод (плоскостъпие) или висок свод.
Сравнително по-рядко се наблюдават увреди на периферни нерви в тази зона, но все пак нервите са уязвими в областта на тарзалния тунел.
Качественото лечение на болки в долните крайници с изключително значение, защото при нарушена функция на глезена страда походката и цялото тяло и може да доведе до допълнителни проблеми. Ако имате оток може да приложим лимфен дренаж, оточен масаж, или кинезиотейп, който да действа противооточно.

heel-pain

Свържи се с наш кабинет още сега!

Dimitar Yordanov

Отлични професионалисти, Благодаря

Мария Дечева

Много добри специалисти. Продължавайте все така.

Filip Filipov

Много добри специалисти, които вършат всичко с любов, внимание и много усърдие.

Bogdana Beleva

Млади момчета и момичета с много хъс за работа, грижа към пациента и професионално изпълнение.

Elka Nikolova

Страхотни сте, продължавайте все така!
Моля се, Бог да благослови всеки един от вас, както и труда на ръцете ви! 🙏❤Амин!

Ina Kalimanova

Много добри специалисти, много внимателни и отговорни към всики проблем и болка 😊 страхотни сте, благодарности от цялото ни семейство.

Ivan Nikolov

Едни изключителни специалисти! Мога да кажа че Теди изключително много ми помогна само със няколко посещения при нея!
Силно препоръчвам!

Iliya Boyanov Velikov

Млад и можещ екип. Посещавам ги чисто профилактично и до ден днешен през неопределен период от време, защото превенцията е най-доброто нещо за вашето здраве.

Georgi Popov

Изключителен професионализъм и резултати.

Krasimir Loky

Изключително подготвени хора, знаещи какво правят! Впечатленията ми са лични! Горещо препоръчвам!

Любо Валчев

Изключителен професионализъм и коректност!

Марина Иванова

Посетих кабинета заради болки във врата. Оказа се, че имам дискови хернии.След 2 манипулации и назначени домашни упражнения, нещата са в пъти по-добре. Успяват да облекчат мускулните спазми и напрежение и най-важното-обясняват как и ти сам да се грижиш за себе си. Всеки, който има някакъв проблем, но се страхува, може да се консултира с тях. Те ще ви обяснят възможните причини и ще намерите решение на проблема заедно ❤ Препоръчвам и не посещавам други след като открих тях. Много мои приятели също използват техните услуги, както и моят съпруг.

Даниела Йорданова

Изключителен професионализъм!Млад екип от знаещи и можещи хора .Помогнаха ни в много труден момент преди пет години и не сме ги сменили защото винаги са намирали решение и за най заплетения казус на всеки член от нашето семейство и приятели .Препоръчвам ги с две ръце!

Мими Шиварова

Професионалисти, които знаят как да правят качествена рехабилитация и да помогнат на всеки с проблем.

Кристияна Неделчева

Много добри специалисти .Изключителен професионализъм!

Креми Желева

Най-добите професионалисти!
Благорение на знанията и уменията на тези хора, отново мога да се движа нормално!
Силно препоръчвам!

Лозан Лозев

Изключителен професионализъм и отдаденост!
Препоръчвам!

Мариана Дичева

Професионалисти в това, което правят.

Жаси Ангелова

Най разбиращи,опитни и добри в тази сфера.Бъдете благословени.Продължавайте да радвате хората в нужда.Пазете се!

Николай Георгиев

Много добри професионалисти! Препоръчвам

Петко Димитров

С тях съм от много години, помогнали са ми за какво ли не.. имате нужда от професионална помощ и рехабилитация това е мястото! Митко Благодаря за всичко!

Павел Димов

Професионален екип, добра атмосфера

Неделчо Вичев

Изключително отдадени млади професионалисти! Препоръчвам!

Ники Цветанов

Услугите са на изключително високо ниво! 🙂
Много съм доволен!

Петър Нановски

Митко наистина знае какво прави. Успява с адекватна диагноза, а това е толкова рядко срещано в наши дни. Нямал съм досег с другите от екипа, но съм сигурен че под негова егида всички вървят в правилната посока!

Радослав Георгиев

Много големи професионалисти. Обясняват всичко подробно и разбираемо. Стараят се да те излекуват с всички сили и знания. Моята диагноза е сложна, но въпреки всичко имах голям напредък. Препоръчвам всеки, който има някакъв проблем, подходящ за тях да си направи консултация!

Ивайло Иванов

Горещо препоръчвам на всички Physio-Health! Посетих кабинета, защото от доста време изпитвах дискомфорт и болка в областта на кръста и гърба. След консултацията в кабинета и упражненията, които направих там, и които ми предписаха да правя в домашни условия или в офиса, смело мога да заявя, че се чувствам значително по-добре. Упражненията не са тежки и не утежняват по никакъв начин натоварения ми график. Благодаря на екипа за високия професионализъм и отговорното отношение!

Милен Шиваров

Прекрасно място да възстановиш тялото си.

Пламен Симеонов

Много добър кабинет в който ще получите най-доброто за вас. Лечение и консултация. Благодаря ви

Нина Борачо

Най-после да открия невероятни професионалисти. Помогнаха ми много. Препоръчвам с две ръце.

Сашка Тодорова

Благодаря на отлично подготвения екип за помощта! С каскада дискови хернии на шията и 2 в кръста съм. Благодарение на рехабилитаторите в кабинета поддържам състоянието си. Благодаря им!

Цветелина Тенева

Най-добрите рехабилитатори във Варна, професионално и същевременно приятелско отношение! Като лекар силно препоръчвам работата им!

Станислав Никитасов

Страхотни професионалисти, най-добрите при които съм бил до сега…определено си разбират от работата 🔝

Станислава Великова

Най-добрия кабинет по рехабилитация – горещо препоръчвам.

Силвия Тодорова

Страхотни професионалисти, които си разбират от работата-препоръчвам!

Светослав Желязков

Страхотни професионалисти! Препоръчвам!

Теодора Атанасова

Страхотни професионалисти, точна и бързо диагноза, възстановяване на сто процента и приятелско отношение! Препоръчвам горещо.

Светослав Симеонов

Лично аз ги посетих когато си сецнах кръста с големи тежести. Лекари ми казаха че съм с две дископатии и да забравя за спорта. Доверих се на Митака и екипа му и точно със 3 сеанса ме изправиха а сега даже Тренирам и с много по тежко. БЛАГОДАРЕН СЪМ МНОГОО…

Стефан Бойчев

Много добър кабинет в който ще получите най-доброто за вас. Лечение и консултация. 🔝

Камен Цветанов

Професионалисти, много коректни и отзивчиви, с човешко отношение към пациентите си.

Венци Иванов

Истински МАГЬОСНИЦИ.
Който съм завел ми е благодарен,дори бившата ми жена .
Искам искрено да благодаря на Димитър, Румен и целият екип като цяло.
ИМАТЕ ЛИ ПРОБЛЕМИ С ОПОРНО ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА силно ви препоръчвам това място.

Валентина Стойчева

Добри професионалисти, винаги внимателни и приветливи! Атмосферата предразполага хората да се отпуснат и да споделят проблемите си без притеснения.

Венелин Станев

Изключителни професионалисти. Сърдечно любезни. Винаги любезни.

Виктор Коен

Изключително талантливи, млади хора амбицирани в сфератa си с мисия да помагат на хората!
Много съм доволен !

Йордан Михаилов

Добри и коректни професионалисти, които си разбират от работата!

Андриан Щерев

Страхотни специалисти! Имах проблем с кръста, минах през доста лекари и единствено Митко и Теди успяха да ми помогнат. Едно голямо благодаря и адмирации към труда Ви

Венета Русева

Страхотни, млади, талантливи хора, които са предпочели да останат да работят и да се развиват в България. Благодаря Ви колеги.

Магдалина Трифонова-Велева

Страхотен екип и невероятни специалисти!!!
Щастлива съм ,че избрах тях,най-доброто решение.
Хора ,които разбират от работата си !!!

Пейчо Овчаров

Горещо препоръчвам, стрхотни професионалисти! 👍

Виктория Илиева

Много съм доволна от професионалното отношение, което ми беше обърнато. Имах сериозен проблем с коляното. Благодарение на Димитър Димитров вече стъпвам, ходя и тичам с увереност. Много точно констатиране на проблема и правилно назначена и проведена терапия. Горещо препоръчвам!

Женя Желязкова

Много добри специалисти. Препоръчвам!

Екатерина Мермеклиева

Изключително доволна съм от отношението!Професионален екип,който всеодайно се грижи за здравето ми!Благодаря

Ирина Стоянова

Тук работят страхотни професионалисти с големи сърца 💞💞💞

Иван Атанасов

Професионалисти! Имаме нужда от такива.

Диана Димитрова

Изключителни професионалисти! Разделят ни на групи така, че на всеки курсист да може да се обръща индивидуално внимание. Благодаря за търпението при обясненията и отговорите на всички странни въпроси!

Курсист
Никола Атанасов

Силно препоръчвам! Много добър курс, невероятни професионалисти. Очаквам следващия курс за надграждане на уменията и техниките. Нека силата бъде с вас!

Курсист
Джемиле Хюсеинова

Благодаря за всичко! Благодаря за търпението, изключителни професионалисти. От малка имах желание да завърша курс и ето, че сбъднахте една мечта.

Курсист
Ина Масталурова

Много полезен курс! Научих много неща, с които мога да помагам на себе си и на близките си. В очакване съм за следващи курсове.

Курсист