Лечение на болки в долните крайниците - Physio-Health в град Варна

Лечение на болки в долните крайници

 

Лечение на тазобедрена става

Тазобедрената става е най-масивната става в човешкото тяло. Структурата ѝ е толкова здрава, че понася три-четри пъти повече натоварване от телесното тегло по време на ходене.
Проблемите в тази става може да започнат още от ранна детска възраст (диспазия на тазобедрената става). В тази област се наблюдава и най-честата артроза (коксартроза – износвана на хрущяла). Също така в напреднала възраст се получават много фрактури с последваща оперативна намеса (смяна на става или поставяне на прион или плака). Ако лечението на тези проблеми се забави може да се стигне до сериозни последици, като силни болки в долните крайници и затруднено ходене.

Лечение на болки в Долни крайници

Лечение на колянна става

Колянната става свързва двете най-големи кости (фемур и тибия) тук стабилността се осъществява предимно от лигаментите (връзките). Имаме всеобщо познатите – предна и задна кръстна връзка, медиална (вътрешна) и латерална (външна) колатерални връзки и други. За да се предпази хрущяла от триене имаме и менискуси, които играят ролята на амортисьори. Най-честите проблеми са свързани именно с тези структури. Най-уязвимата група са спортисте, като при футболистите се наблюдава най-често травми в областта на задно бедро и четириглавия бедрен мускул (квадрицепс). Може да се получат и различни фрактури включително и на коляното капаче. Друг чест проблем е гонантрозата (изтъркване на хрущяла). Дали ще се възстановявате от спортна травма или по-сериозна оперативна намеса екипа на Physio-Health е подготвен защото ние имаме сертифициран курс за възстановяване на спортни травми от футболен отбор Барселона и в същото време имаме специалисти работили в ортопедични отделения, занимаващи се с по комплексни случаи.

Лечение на болки в Долни крайници

Лечение на глезен

Костите на глезенната става имат изключително добра конгруентност (пасват една в друга) и образуват вилка. В тази област имаме множество връзки, които осигуряват правилната функция на ставата. Също така е и много богата на проприорецептори благодарение на които знаем къде се намираме в пространството.
Най-силния мускул и най-дебелото и здраво сухожилие се намират в тази област (трицепс суре по познат като прасец и ахилесовото сухожилие).
Най-често имаме травми с последващи руптури (разкъсване) на сухожилия и мускули. Също така се наблюдават сравнително често и фрактури на малеолите (кокалчетата) и на петната кост.
Може да се наблюдават проблеми като намален свод (плоскостъпие) или висок свод.
Сравнително по-рядко се наблюдават увреди на периферни нерви в тази зона, но все пак нервите са уязвими в областта на тарзалния тунел.
Качественото лечение на болки в долните крайници е с изключително значение, защото при нарушена функция на глезена, страда походката и цялото тяло, което може да доведе до допълнителни проблеми. Ако имате оток може да приложим лимфен дренаж, оточен масаж или кинезиотейп, който да действа противооточно.

Лечение на Болки в Долни крайници

Запази час през сайта тук:

Loading...

 Запази час по телефона: