Болки в гърба - Кабинет по Рехабилитация Physio-Health

Лечение на болки във гърба

В торакалния гръбнак имаме 12 прешлена и 12 чифта ребра, като последните 2 ребра са плаващи (не се захващат за гръдната кост). Поради наличието на ребра тази зона е изключително здрава с цел да предпази жизнено важни органи, като сърцето и белите дробове. Също в тази зона има изключително масивни мускули, които имат за цел да подържат гръбнака изправен и по този начин да липсват неприятно усещане и болки в гърба.

Като честота имаме сравнително по-малко проблеми спрямо кръста и врата, но не са изобщо за подценяване. Гръбначните изкривявания като сколиоза и увеличена кифоза са основно в този дял. Също така се наблюдава и така наречената междуребрена невралгия при която симптомите започват от задната част на гърба и преминават напред по гръдния кош. Някои болки в гърба наподобяват симптомите при инфаркт и след преглед при кардиолог се потвърждава, че причината за болката не е от сърцето. Друг чест проблем е дискомфорт при дълбоко вдишване (когато дишаме ребрата се движат и ако има някакъв проблем това дава отражение).
При скованост и болки в гърба може да се натоварят съседните дялове (цервикален и лумбален) и да трябва първо да се отпусне гърба с цел намаляване на болката във врата и кръста.

Като лечение с най-голям ефект на болки в гърба отново е мануалната терапия в комбинация с масаж.

Лечение на Болки в Гърба

Запази час през сайта тук:

Loading...

 Запази час по телефона: