Гръбначни изкривявания - Physio Health - Physiotherapy & Rehabilitation Centre
Physio Health LTD Logo
Божидара Гатева

Гръбначни изкривявания

Децата са нашето бъдеще и затова полагаме изключително старание и любов в работата ни с тях!

Работим с някои известни заболявания и състояния сред дечицата, като например: ДЦП, отпусната стойка, сколиоза и т.н.

Как протича лечението на гръбначни заболявания в нашия център?

За да спрем развитието на сколиозата и тя да не доведе до значителна деформация на гръбнака, съветваме да ни потърсите за помощ още в ранните етапи от възникването на асиметрия в гръбначния стълб.

Лечението на гръбначното изкривяване започва с комплексна диагностика, след което нашите специалисти разработват индивидуален лечебен курс за всеки пациент.  Работи се с различни методики като Шрот, SEAS и други.

Целта на нашето лечение е да подобрим състоянието на пациента симптоматично, функционално и структурно, както и да го научим да поддържа качество на живот с по – малка зависимост от лекари в бъдеще.

Фокусът на нашата програма е редукция и стабилизация на сколиозата без корсет или оперативна намеса. Целта е да се рехабилитира нервно-мускулната система, която контролира позата и позицията/формата на гръбнака.

Най-голямото удовлетворение от работата ни с деца, е когато след време видим отличните резултати и върнем усмивките на децата и техните родители!

Детска Церебрална Парализа

Без рехабилитация Детската Церебрална Парализа прогресира и води до сериозно задълбочаване на проблемите в скелетно-мускулната структура.

С правилната намеса децата диагностицирани със заболяването, могат да постигнат дори възможност за самостоятелно обслужване. Ключът е в постоянството и в намирането на доверен рехабилитатор.

Loading...