about_us - Physio Health - Physiotherapy & Rehabilitation Centre
Ivailo_Denichin_Receptionist

Ние сме…

Кабинет по рехабилитация и кинезитерапия Physio-Health.
Отворихме врати през 2013 г. в град Варна.
Основатели са Димитър Йорданов Димитров и Теодора Кирилова Димитрова.

В началото на 2019 Physio-Health отвари клон и в София. Към Димитър Димитров и Теодора Димитрова се включва като съосновател рехабилитатор и кинезитерапевт в София – Свилен Лунгов.

Physio-Health е единственият център с висок брой сертифицирани Мълиган терапевти в България. (Мълиган терапията е изключително ефективна за болки в гръбначния стълб както и в периферни стави : тазобедрена, колянна , раменна и други) 

Physio-Health специализира главно в пет направления:

  1. мускуло-скелетни дисфункции ( плексит, лумбаго, ишиас, радикулит, дископатия и други), 
  2. ортопедия и травматология ( счупване на долен и горен крайник, сменени стави, изкълчвания, операция на сухожилия и др.)
  3. неврология ( възпаления и прекъсвания на нерви, инфаркт на мозъка, множествена склероза, Паркинсон и много други)
  4. ревматология ( ревматоиден артрит , анкилозиращ спондилоартрит Бехтерев, коксартроза, Гонартроза, спондилоартроза и други) 
  5. педиатрия ( гръбначни изкривявания сколиоза, увеличена Кифоза, увеличена Лордоза  и др, ДЦП детска церебрална парализа, Тортиколис, мускулна дистрофия и др.)  

Physio-Health разполага със специалист завършил една от най-известните концепции за гръбначни изкривявания SEAS италианска концепция доказала своя ефект при гръбначни изкривявания при деца като сколиози, увеличена  Кифоза и увеличена Лордоза. 

За нас вашето здраве е основен приоритет като основна ни цел е да не ви ограничим от нито един спорт или дейност, а да ви върнем към тях! Движението е здраве! Движението може да замени ефекта на много лекарства, но никое лекарство  не може да замени ефекта на движението!

Physio-Health е единственият  център с толкова много завършили терапевти Spinal Manual Therapy (Australia) (Мануална терапия за гръбначен стълб с преподаватели Kim Robinson и Toby Hall.) 

В България има пет терапевта с тази класификация, като четирима работят в нашите кабинети. 

В България има само двама специалисти завършили при най-добрият специалист за проблеми с периферните нерви Michael Shacklock, като и двамата работят в кабинет Physio-Health.  

 

 Ние работим и със системите:

 1. Макензи (McKenzie) най-добрата система в света за лечение на дискогенни проблеми като дископатия, дискова херния, дискова протрузия, дисков бълджинг, спинална стеноза и др.
 2.  Бобат и ПНМУ– проприоцептивно мускулно улесняване (Bobath Concept, PNF) тези концепции са световно признати, като най-добрите за диагнози като Паркинсон, Множествена склероза, инфаркт на мозъка(инсулт), както и други проблеми свързани с централната нервна система.
 3.  ПНМУ (PNF) е световно призната концепция изключително ефективна както при периферни увреди така и при централни, но също така известна и ефективна в ревматологията и ортопедия.

Изпрати запитване за час към всеки от нашите специалисти от тук:

Loading...