Масажи - Physio Health - Physiotherapy & Rehabilitation Centre

Защо да избереш нас?

Избери ни защото...

Нашите масажисти са преминали задълбочен курс по масаж, който ние водим. В него се изучават основни техники, както и анатомия и физиология на мускулите.

Как да постигнем оптимален резултат?

За да може масажът да донесе желания резултат е необходимо тялото да бъде отпуснато. Друг важен елемент от процедурата е движенията на масажиста да бъдат синхронизирани и плавни, както и да се следва точно определената техника.

Всеки специалист в нашите кабинети е високо профилиран в правилно и прецизно изпълнение на всяка една от стъпките за постигане на максимални резултати в областа на лечебните, спортните и релаксиращите масажи.

Планирай своето посещение…

Можете да планирате своето посещение чрез избиране на бутон “Запиши час тук”. Посредством нашият онлайн календар ще намерите график със свободни дати и часове на всеки от нашите специалисти.

Можете и да се свържете с нас и чрез телефонно обаждане, като изберете бутонът “Позвъни сега”.

Loading...

Каква е ползата от нашите масажи?

Какви масажи предлагаме ние?

В медицински кабинети Physio-Health се извършват най-често срещаните видове масаж на тяло с характерната за всеки един техника. Може да се възползвате от следните видове:

Класически

Чрез разнообразни масажни похвати нашите специалисти отпускат мускулите и правят тялото ви по-гъвкаво. Освен че релаксира, масажът намалява и съществуващата болка в мускулите. Тонусът им се подобрява, което прави движенията на тялото по-свободни, леки и плавни.

Класическият масаж доказано премахва болката, освобождава стреса, действа релаксиращо, подобрява съня, действа тонизиращо , засилва кръвообращението, подобрява работата на сърцето,   регулира кръвното налягане и повишава имунитета.

Релаксиращ

Добрият релаксиращ масаж облекчава стреса и напрежението в мускулите и оставя усещане за благополучие. Той помага за подобряване на цялостната ви циркулация, така че органите и кожата ви да получават повече кислород и да се задвижи течността през вашата лимфна система. Релаксиращият масаж oтпуска напрегнатата от среса на ежедневието централна нервна система, което повлиява благоприятно цялото тяло. Това ще ви помогне да спите по-добре. Масажът също така ще помогне за отпускането на вашите мускули, както и да намалите болките от опорно-двигателния апарат.

Спортен

Спортният масаж е систематична манипулация на меките тъкани на тялото. При този масаж се използват много различни движения и техники, като основният акцент пада върху мускулите. Една от основните цели, които спортният масаж постига, е по-бързото елиминиране на отпадните продукти чрез работата на мускулите, както и тяхната релаксация в дълбочина , което води до по- бързо възстановяване и по-добри спортни постижения.

Ползи от спортния  масаж

Отчетени са много ползи от спортния масаж. Някои от тях са полезни за ума (психологически), а някои- за тялото (физиологични). Основните предимства  на този масаж са:

– увеличен обхват на движение на ставите

– повишена гъвкавост

– повишено чувство на благополучие

– намалено мускулно напрежение

– намалена неврологична възбудимост

– намалени мускулни спазми

 пълноценен сън

– намален риск от травми

– бързо възстановяване след тренировки

Антицелулитен

С енергичността си той стимулира кръвообращението в засегнатите зони.

Освен това постига и дрениращо действие. Чрез засилване на лимфопотока  се освобождават задържаните течности, в които са попаднали и много отпадни продукти и токсини. Следователно, процедурите с антицелулитни масажи не са просто естетически. Ползите от тях са многобройни, освен че стимулират микроциркулацията на кръвта. Те повлияват благоприятно обмяната на веществата между клетките и междуклетъчната течност. Така натрупаните подкожни мазнини се разграждат по-бързо. Това е причината кожата да изглежда по-гладка след правилно извършен антицелулитен курс. Ефектът е максимален, когато масажът се съчетае с хранителен режим, упражнения и увеличен прием на вода.

Причините за появата на целулита могат да бъдат няколко и е сложно да се определи само една. Следните причини често водят до появата му:

  • качване на килограми
  • бременност
  • хранителен режим с високо съдържание на въглехидрати
  • хормонални нарушения

Предимно жените са засегнати от този проблем  поради женските хормони, като например  повишен естроген и специфичното разпределение на мазнините, мускулите и съединителната тъкан, а някои от дамите са генетично предразположени към появата му.

Дълбокотъканен с тригeрни точки

Това е форма на масаж, която използва по-силен натиск върху дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Използва се обикновено за лечение на мускулни наранявания, причинени от различни злополуки, пренапрежения и натоварване.

При него се обработват тригерни точки в мускулите. Това  са зони на мускулите, които са с повишена чувствителност, проявяваща се с остра болка при натиск. С обработката им се постига бързо и ефективно  отпускане на схванатите мускули. Това от своя страна намаля болката, подобрява подвижността и дава на тялото възможност отново да функционира безпроблемно.

 

Лечебен Масаж

При него масажът има за цел да въздейства за решаване на конкретен проблем, възникнал поради определено заболяване или травма. Мускулната система реагира на проблемите на опорно-двигателния апарат и най-честият ефект е да изпадне в спазъм и хипертонус (по-висок тонус от нормалния).

При лечебния масаж специалистът чрез разпитване на пациента, оглед и палпация (пипане с цел усещане тонуса на мускулатурата) открива проблемните зони и с помощта на специализирани масажни похвати въздейства благотворно върху засегната част на тялото. Това помага на тялото да се възстанови по-лесно, по-ефективно и по-бързо.